به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان یزد روز چهارشنبه در نشست خبری همایش افتتاح مجمع خیران توسعه و ترویج آموزش فنی و حرفهای استان یزد اظهار کرد: آموزش صحیح در صورتیکه انجام شود، باعث حفظ نیروی انسانی میشود و این امر در آموزشهای مهارتی اثرگذار است و منجر به امیدآفرینی و اعتبارآفرینی خواهد شد.
مجید حقجو عنوان کرد: مجمع خیران فنی و حرفهای تازه متولد شده و نیاز به کمک، همراهی و معرفی دارد تا مردم به سمت این مجمع بیایند.
وی با اشاره به اینکه مجمع خیران توسعه و ترویج آموزش فنی و حرفهای استان یزد میتواند در شهرستانهای استان یزد نیز توسعه پیدا کند، ادامه داد: دانشجویان و جوانان بسیار با استعدادی داریم که در صورت حمایت میتوانند با مهارت آفرینی اتفاقات خوبی را در حوزه انسانی رقم بزنیم.
حقجو تصریح کرد: در حال حاضر ۷۰۰ آموزشگاه فنی و حرفهای در استان یزد فعال هستند که این آموزشگاهها با سرمایههای شخصی مشغول به کارشدهاند و در حال ارائه آموزش به افراد علاقهمند هستند.
مدیرکل فنی و حرفهای استان یزد ادامه داد: با مذاکراتی که با کمیته امداد، بهزیستی و برخی صندوقها از جمله صندوق کارآفرینی امید انجام شده، قرار است مجوزهای مشاغل خرد خانگی را با توجه به گواهینامههای فنی و حرفهای صادر کنند زیرا اگر فردی بدون مهارت وامی دریافت کند، فردی مقروض و بدهکار بانکی خواهد شد اما اگر مهارت داشته باشد، میتواند در کسبوکار خود موفقیت کسب کند بنابراین به سمت برگزاری دورههای مهارت افزایی رفتهایم.
وی عنوان کرد: مجمع خیران توسعه و ترویج آموزش فنی و حرفهای استان یزد مدرسانی دارد که در حوزههای مختلف مهارت دارند؛ ما حوزهها را اطلاعرسانی میکنیم، بر اساس نیازسنجی که در شهرستانها انجام میشود و بر اساس هماهنگیهایی که در شورای مهارت انجام میپذیرد، رشتههای موردنیاز را مشخص میکنیم.
حقجو ادامه داد: همافزایی میان دستگاههای آموزشی و صنعت باید انجام شود که اکنون این کار آغازشده تا با نیاز صنعت پیش برویم؛ اگر میخواهیم مسیر موفقیتآمیز باشد، باید با توجه به نیاز صنعت پیش برویم؛ در این زمینه آنچه کسری داریم را از مجمع خیران استفاده خواهیم کرد؛ در واقع مجمع خیران یک حلقه مفقوده در این میان بوده که با تشکیل آن، میتوانیم به سمت مهارتآموزی افراد حرکت کنیم.
وی افزود: یکی از حوزههایی که قصد ورود به آن را داریم، رشتههای دانشبنیان است زیرا باید خود را با ظهور و بروز مشاغل نو تطبیق دهیم و در این راستا با بنیاد نخبگان نیز ارتباط گرفتهایم.
شرایط شغلی زنان باید در استان یزد بهبود پیدا کند
توران سنجری، عضو هیئتمدیره خیران فنی و حرفهای استان یزد نیز در این نشست اظهار کرد: این مجمع تنها به دنبال ارائه آموزش به افراد علاقهمند است زیرا معتقدیم آموزشها میتواند به افراد کمتوان نظیر مردان ازکارافتاده، زنان سرپرست خانوار، زنان بد سرپرست و افراد کمبضاعت خدمت ارائه کند.
وی از رسانهها بهعنوان مبلغ این مجمع یاد کرد و گفت: باید با همدلی شرایط را برای مهارتآموزی به افراد مختلف جامعه بهویژه اقشار کمتوان مالی فراهم کنیم.
سنجری با بیان اینکه در استان یزد بانوی بیکار بسیار داریم، عنوان کرد: باید دست این زنان را بگیریم و برای آنها شغل ایجاد کنیم.
این بانوی یزدی تصریح کرد: یزدیها با خیرمندی خود منشأ اثر در بسیاری از نقاط کشور بودهاند اما در استان خود با بیکاری بسیاری از بانوان مواجه هستیم که می توانیم این شرایط را با حمایت خیران بهبود ببخشیم.
سنجری از خیران دعوت کرد: با مشارکت در کار خیر این مجمع و توانمند کردن کارگاهها و آموزش به افراد، کار خیری ماندگار را رقم بزنند.
نظر شما